Meer kladjes!

Ik wil meer kladjes. Meer kladjes zien. En meer kladjes laten zien.

Gisteren werkte ik samen met Wim. Hij werkt mee aan Jimmy's en studeert bij ons af. Een ontzettende slimme en getalenteerde jongen. Fijn om mee te werken. Hij was bezig met het opzetten van zijn onderzoek. Had al allerlei mooie dingen bedacht, maar ze steeds weer weggegooid. Omdat iets anders misschien tóch beter was. En zat uiteindelijk dus nog steeds met lege handen.

Met in het achterhoofd alles wat lean en agile en MVP en iteratief is, gaan we volgens mij de best goede kant op. Kleine stapjes naar het grote juiste. En onderweg veel leren. Ik ben voorstander. Maar tegelijkertijd ben ook ik mijn eigen grootste vijand. De innerlijke criticus houdt de proefballonnetjes tegen. De schetsen waarop je heel goed al feedback kunt verzamelen. De eerste ideeën van een richting. De contouren van een oplossing.

Dus ik wil meer kladjes. Geen nette documenten. Niet de compleet uitgedachte ideeën. Maar de eerste schetsen. Een foto van de post-its. Met ruimte voor verbetering. En om samen mee verder te stoeien.

Dus Wim, jij levert mij dat kladje op. Dan bedenken we samen de vervolgstappen. En ik lees deze blogpost niet nog 10x door, maar deel hem gewoon.